Детективи Національного антикорупційного бюро вирішили з’ясувати, звідки взялися гроші в одного із заступників глави Служби безпеки України та почали розслідування фактів незаконного збагачення посадовця.

Така інформація прозвучала у відповідь на відкриття справи щодо першого заступника директора НАБУ Гізо Углави, яку в Бюро називають спробою тиску у зв'язку з розслідуванням по СБУ і переконані в її безперспективності.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

У відомстві підставою для відкриття кримінального провадження проти Углави назвали рапорт першого заступника голови СБУ, який, за збігом обставин, є фігурантом кримінального провадження за фактами незаконного збагачення, що розслідується детективами Бюро.

У свою чергу генпрокурор Юрій Луценко, відповідаючи на питання стосовно такого кроку, послався на заяви юридичних компаній та народних депутатів.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"Вочевидь, це провадження ГПУ вважає одним з пріоритетних, бо його розслідуванням займається прокурорська група з 16 осіб, роботою якої керує особисто заступник генерального прокурора Юрій Столярчук", – вважають у НАБУ.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Національне антикорупційне бюро вимагає від Луценка спростування слів про затримання нібито одного зі своїх співробітників на хабарі.