З моменту вступу Дональда Трампа на посаду глави США їхні стосунки з Росією світ активно обговорює і не приходить до єдиної думки. Війна в Україні - окрема тема, в якій обидва президенти намагалися робити вкрай дипломатичні й обтічні заяви. Однак вчора, 24 травня, Трамп вирішив сказати те, що він дійсно думає: Росія повинна відповісти і за анексію Криму, і за військовий конфлікт, який знищує Донбас. Країна зобов'язана виконати мінські домовленості.

Про це господар Білого дому заявив на зустрічі з з президентом Італії Серджо Маттарелла і прем'єр-міністром Паоло Джентілоні.

Трамп заявив про готовність приєднатися до позиції Євросоюзу, що стосується залучення Володимира Путіна до відповідальності і заявив, що Росію будь-якими способами потрібно змусити виконувати мінські домовленості.

"Президент Трамп підтвердив трансатлантичну єдність щодо залучення Росії до відповідальності за її дії в Криму і на сході України, а також наголосив на важливості переконання Росії виконати свої зобов'язання по мінським угодами", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що Дональд Трамп розблокує поставки летального зброї Україні.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще