Під час археологічних досліджень храму Різдва Пресвятої Діви Марії в місті Холм у Польщі львівські археологи знайшли саркофаг з похованням знатної особи. Вони стверджують, що це може бути могила сина короля Данила Галицького, який правив у 1253–1264 роках.

Науковці знайшли у нижній частині храму ще кілька поховань, які на їхню думку, теж належать особам високого стану.

У знайденому саркофазі був позолочений гудзик-бубенець, датований XIII століттям. Всередині саркофагу знаходився кістяк молодого чоловіка приблизно 25-30 років. Археологи кажуть, що він дуже добре зберігся. На думку, що це може бути нащадок Данили Галицького, науковців наштовхнув історичний факт. Сини короля Роман і Шварно загинули приблизно у такому ж віці.

Читайте також: Британські археологи знайшли поховання "міфічних" тварин

Згідно до літописів, сини і батько були поховані поруч. Тож тепер археологи мають надію знайти й інші саркофаги, а може і поховання самого Данили Галицького.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще