Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив провести перевірку діяльності та закупівель державного підприємства "Укренерго".

Зокрема, голова уряду дав доручення Державній фінансовій інспекції провести ревізію фінансово-господарської діяльності та перевірку державних закупівель ДП "Укренерго" за період від 2 грудня 2014 року по теперішній час, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

Інформацію про результати перевірки інспекція має подати на розгляд Кабміну.

Також Яценюк доручив провести службове розслідування щодо неналежного виконання чиновниками Міністерства енергетики та вугільної промисловості своїх посадових обов'язків.

Мова йде про призначення посадових осіб "Укренерго" - заступників директора, головного інженера, головного бухгалтера, керівника юридичної служби та осіб, які тимчасово виконують їхні обов'язки.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: Трансформатори від російського бізнесмена за завищеною ціною - скандал в "Укренерго"

Нагадаємо, компанія "Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи об'єднаної енергосистеми України.

"Укренерго" є державним підприємством, яке знаходиться в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловостві.

На минулому тижні появилась інформація, що "Укренерго" купує трансформатори за ціною, удвічі вищою за ринкову.