Депутати від "Єдиної Росії" і КПРФ внесли в Держдуму РФ законопроект про обов'язкову ідентифікацію користувачів мобільних месенджерів. У ньому прирівняли месенджери до організаторів поширення інформації. Закон передбачає, що користуватися мессенджерами можна буде тільки після ідентифікації за допомогою договору з оператором зв'язку. При цьому розробникам месенджерів необхідно буде укладати спеціальний договір з операторами зв'язку.

Самі месенджери повинні будуть перешкоджати розсилці повідомлень, в яких міститься інформація, що порушує законодавство РФ. Такими можуть вважатися повідомлення із закликом до участі в несанкціонованих вуличних акціях протесту.

Месенджери також будуть зобов'язані розсилати користувачам повідомлення від органів державної влади. Якщо месенджер не буде виконувати ці вимоги, закон передбачає блокування доступу до нього.

Якщо цей закон буде прийнятий, він вступить в силу з 1 січня 2018 року.

Дивись також про наслідки прийняття закону Ярової, який зобов'язує операторів стежити за користувачами, зберігати їх листування, і за яким людину можуть засудити за "недоносительство":

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Раніше інформаційний портал Знай.uа повідомляв, що в РФ можуть заблокувати Viber, WhatsApp і Telegram.