Кореспондент чеської газети Mlada fronta Dnes Адам Хайек незаконно потрапив на окуповану територію Донбасу та написав матеріал, в якому вихваляв терористів.

Посол України у Чехії Євген Перебийнос відреагував на цю подію, повідомляє "Європейська правда".

За словами посла, видання надрукувало три матеріали, в яких прославляють злочинців, що захопили українські землі. Перебийнос зазначив, що автор матеріалу використовував характерні для російських ЗМІ порівняння.

"І хоча принизливі характеристики України і українців він вкладає в уста нібито персонажів своїх статей, але загальний висновок, до якого він намагається підвести читачів, є очевидним: виправдати злочини, які здійснюються Росією і її маріонетками на Донбасі", - заявив український посол.

Він зазначив, що Хайек потрапив на окуповану територію Донбасу в обхід українських кордонів, скоріше за все, через Росію. Посол також закликав Mlada fronta Dnes відреагувати на матеріал автора та дізнатися, чи засуджує його видання.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Останній матеріал від імені Хайека чеська газета опублікувала 21 травня. Він має назву "Чеські вояки, що борються на Донбасі: тут більше демократії, ніж у вас". Автор розповідає про чеських бойовиках на Донбасі та "смакує" їхні злочини проти українців.

Як повідомляв портал "Знай.ua", мешканцю Одеси, який роз'їжджав містом на автомобілі із радянською символікою, загрожує п'ять років за ґратами.

Reakce velvyslanectví Ukrajiny v ČR na články Adama Hájka v MF Dnes Відповідь Посольства України в Чехії на статті Адама Гаєка в чеській газеті "Млада фронта днес"

Posted by Yevhen Perebyinis on Wednesday, 24 May 2017