Група аспірантів із університету Комплутенсе у Мадриді встановили улюблений колір людей, які страждають на хворобу дальтонізму.

Про це повідомляє Discover.

"У дослідженнях брали участь дві групи по 32 добровольці у кожній. У першій були люди з нормальним зором, а в другій - тільки чоловіки, які не розрізняють або зелений, або червоний колір", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: В Ізраїлі розшифрували одну з найдавніших копій Біблії

Згідно інформації, всім учасникам демонстрували кольори на екрані і просили оцінити за шкалою від 0 до 10, наскільки їм подобається кожен зразок. Кольорів було 24, їх показували неодноразово, щоб перевірити, наскільки постійне переважання.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Учені виявили, ті, хто розрізняють всі три основних кольори - зелений, червоний і синій, - віддали перевагу синьому кольору.

Найменш привабливими для них виявилися кольори жовто-зеленої гами. Однак дальтонікам жовтий колір подобався або так само сильно, як синій, або ще більше.

Люди, що не розпізнають червоний пігмент, продемонстрували найбільшу симпатію до жовтого кольору і дуже низько оцінили синій.

Натомість, згідно з міжнародним опитуванням сервісу YouGov, найулюбленіший колір у жителів Землі - синій. Він найбільш популярний в 10 країнах планети, розташованих на чотирьох континентах.