Два манчестерських безхатченки, Кріс Паркер та Стівен Джонс, водночас стали відомими на всю Великобританію після терактів на концерті американської співачки Аріани Гранде.

А все тому, що в перші хвилини після вибухів вони не втекли подалі від стадіону, а кинулися допомагати закривавленим людям, які в паніці вибігали з "Манчестер-Арени", пишуть західні ЗМІ.

Джонс розповів журналістам CNN, що спочатку почув хлопок і сприйняв його за феєрверк, але потім прогримів потужний вибух. Чоловік навіть відчув вибухову хвилю, а потім побачив, як зі стадіону біжать з криками глядачі. Спочатку і він з товаришем кинувся навтьоки, але, помітивши закривавлених дітей і жінок, повернувся назад і почав їм допомагати.

У багатьох з них були травми, схожі на поранення гвіздками. Стівен каже, що ніколи б не пробачив собі, аби покинув переляканих людей напризволяще, і не вважає свій вчинок героїзмом.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Натомість вражені британці вже відкрили рахунок на його ім’я, куди перераховують гроші на знак подяки за таку громадянську позицію.

Інший безпритульний, Кріс Паркер, який жебракує у фойє критого стадіону в Манчестері, де знаходився на момент теракту, теж кинувся на допомогу постраждалим.

За інформацією видання Independent, після того, як він оговтався після вибухової хвилі, то побачив навколо чимало людей у крові, які лежали й кричали. Він спершу допоміг дівчині, котра залишилася без ніг, а потім намагався врятувати жінку з серйозними травмами кінцівок, яка помирала.

Коли історія Кріса Паркера потрапила в ЗМІ, було створено кампанію зі збору коштів. За добу майже три тисячі громадян зробили пожертви, перерахувавши йому близько 45 тисяч доларів.

Користувачі соцмережі Facebook, коментуючи героїзм безхатченків Манчестера, кажуть, що безпритульні – це та сторона Британії, про яку рідко згадують.

"Їх дійсно дуже багато. Кожного разу, коли я приїжджаю в Манчестер і йду центральними вулицями, я бачу цілі довгі ряди бездомних. Одні сплять в доволі пристойному одязі й у нормальних спальниках, інші мають стандарний брудний стан. Інколи даю продукти. Не секрет, що серед них багато ветеранів. Жаль, що лише таке горе привертає до них увагу, але хай це стане краплею позитиву", – написала одна з українок, яка нині проживає у містечку неподалік Манчестера.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", два вибухи на стадіоні міста пролунали після закінчення концерту американської поп-зірки Аріани Гранде. Внаслідок теракту загинули 22 людини.