Після того, як Росія відмовилася піднімати питання спірної території Курильських островів, Японія заявила, що Кремль не зупиниться на Україні та може загрожувати всій Азії.

Через майже півтора року після анексії Криму та війні в Україні Японія нарешті вирішила спробувати захиститися від можливої загрози з боку РФ.

Так, у щорічній доповіді з питань оборони Японії йдеться про те, що політика Росії щодо України зачіпає безпеку і країн Азії. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У документі йде мова про те, що Кремль бере участь у гібридній війні, "яку важко чітко ідентифікувати як збройний напад однієї країни на іншу", і намагається змінити існуючий стан речей силою.

А ці незаконні спроби розглядаються як проблема глобальної безпеки, яка, може зачепити все світове співтовариство, включаючи Азію.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Читайте також: Росія загрожує Швеції "військовими наслідками" у відповідь на вступ країни до НАТО

Нагадаємо, що Японія неодноразово намагалася дипломатично вирішити питання Курильських островів з Росією, однак Кремль відмовляється обговорювати це питання.