Корисно їсти перше або ні - з цим питанням до сих пір не розібралися медики. Але існують рецепти корисних перших страв, які дієтологи рекомендують до вживання.

Портал "Знай" дає рецепти найкорисніших яскравих супів

У цих стравах міститься багато бета-каротину і клітковини, які знижують ризик виникнення раку, покращують метаболізм і мають невелику кількість калорій.

Овочевий суп-пюре

Що потрібно (на 4 порції):
1 л бульйону
400 мл кокосового молока
2 моркви
1 пастернак
1 великий батат
1 ріпа
2 ст. л. оливкового масла
1 ч. Л. сушеного розмарину
1 ч. Л. сушеного чебрецю

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Спосіб приготування:
Розігріваємо духовку до 200 ° С. Деко застилаємо фольгою і викладаємо на нього нарізані овочі, поливаємо олією, перемішуємо і запікаємо приблизно 35-40 хвилин. Коли продукти стануть м'якими їх необхідно дістати. За допомогою блендера перетворюємо отриману суміш в овочевий суп-пюре, додавши туди сушені трави, бульйон і кокосове молоко. Перед подачею бажано підігрівати.
У кожній порції: 170 ккал.

Суп з буряка
Буряк і страви з неї особливо гарні для фітнес-днів. Зміст коренеплоду знижують потребу організму в кисні, що збільшує витривалість під час фізичних навантажень.

Що потрібно (на 4 порції):
1 л бульйону
3 буряка середніх розмірів
2 цибулини
1 батат
1 морква
1 пучок свіжої кінзи
1 ст. л. оливкового масла
2 ч. Л. меленої паприки
1 ч. Л. сушеного часнику
Сіль і чорний перець - за смаком

Спосіб приготування:
Каструлю з маслом ставимо на середній вогонь, підсмажуємо цибулю, постійно помішуючи, до золотистого, 5-7 хвилин. Додаємо бульйон, батат, буряк, моркву і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо овочі близько 30 хвилин. Під кінець додаємо в каструлю паприку, часник, сіль-перець і кінзу, перемішуємо і знімаємо з вогню. За допомогою блендера перетворюємо вариво в суп-пюре, а перед подачею розігріваємо його.
У кожній порції: 210 ккал.

Зелений суп
У цьому трав'янистому міксі є все, що потрібно для відмінного кольору обличчя: вітамін А, вітамін С і багато-багато антиоксидантів.

Що потрібно (на 4 порції):
200 г спаржі
200 г свіжого шпинату
2 стебла селери
1 ½ склянки овочевого бульйону
2 зубчики часнику
1 цибулина фенхеля
1 великий пучок петрушки
1 цибулина
1 ст. л. рослинного масла

Спосіб приготування:
У каструлі розігріваємо на повільному вогні рослинну олію. Кидаємо всередину спаржу, селеру, фенхель, цибулю і часник і готуємо, помішуючи 5 хвилин. Додаємо бульйон, зменшуємо вогонь і доводимо суп до кипіння. Через 10 хвилин додаємо шпинат і петрушку і прибираємо з плити. Трохи охолонувший зелений суп опрацювати блендером в однорідну масу. Страва готова до вживання.

Ягідний
Кардіологи називають ягоди найкращі ліки для профілактики серцево-судинної системи.

Що потрібно (на 2 порції):
200 г натурального йогурту
1 стакан замороженої журавлини
1 стакан гранатового соку
½ склянки вівсяних пластівців
¼ склянки будь-яких свіжих ягід
2 ст. л. подрібненого мигдалю
1 ст. л. лляного насіння

Спосіб приготування:
Вівсянку, йогурт, журавлину і сік збиваємо в блендері. Розподіляємо частування по піалах і прикрашаємо блюдо свіжими ягодами, горіхами і насінням.
У кожній порції: 325 ккал.

Раніше портал "Знай.ua" розповів про те, що існує спеціальний чайний сорт троянди. Її можна купити в будь-якому чайному магазині. Заварювати його необхідно максимально гарячим і додати туди кілька маленьких бутонів троянд. Цей дует є кращою профілактикою ШКТ.