Заслужена артистка України, актриса театру і кіно Ірма Вітовська вважає, що русифікацію можливо вилікувати, але для об'єднання з генетичним кодом потрібно час.

Про це вона розповіла "Styler".

"Мені б хотілося, щоб русифікований українець розумів: русифікація - це виліковне. Була б тільки добра воля. У когось цей процес триває три покоління, у кого – п'ять", – розповіла Вітовська.

За її словами, при небажанні українця припинити спілкування російською мовою, його найближче покоління потомства все одно зміняться.

Вона зазначила, що нинішні діти з великим задоволенням дивляться закордонні фільми з вітчизнянним дубляжем, хоча раніше його дуже сильно критикували в суспільстві.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Артистка наголосила, що при зустрічі з молодим поколінням в русифікованих містах вона розмовляє українською мовою. І діти вільно адаптуються і підтримують її.

За словами Вітовської, дитина агресивно відноситься до державної мови в тому випадку, коли батьки проводять з ним "профілактичну роботу", спикулируя на цю тему.


Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", Вітовська відмовилася зніматися в російськомовний фільмах і закликала колег приєднатися до її ініціативи.