Напевно ніколи вченим не вийде переконати людей у тому, що мікрохвильова піч не приносить ніякої шкоди. Постійні суперечки відбуваються з цього питання і до цих пір більшість людей думають, що мікрохвильова піч знищує всі корисні властивості продуктів і випромінює радіацію.

Портал "Знай" наводить кілька фактів про мікрохвильову піч.

Будь-яка обробка продуктів, наприклад, заморожування або нагрівання призводять до зміни хімічного складу і харчової цінності. В мікрохвильовій печі продукти втрачають вітаміни при дуже високій температурі. Але досягти такого процесу можна у випадку, якщо ви розігріваєте страву дуже довго.
Як показують дослідження вчених, мікрохвильова піч ніяк не може вплинути на розвиток ракових захворювань, навіть якщо стояти поруч з нею. Єдине, що може нашкодити здоров'ю так це пластиковий посуд, в якій ми розігріваємо страви, але це відноситься тільки до дешевої посуди.

Існує ряд правил, як використовувати мікрохвильову піч для підігрівання їжі:

1. Перед розігріванням необхідно розподілити страву по тарілці.
2. Страва повинна мати середню температуру. Їжа не повинна бути ледве теплою або гарячою.
3. Вибирайте правильну потужність. Регулюйте потужність у відповідності з типом продуктів.
4. В процесі нагріву необхідно періодично ставити на паузу і перемішати страву.
5. Дешева пластикова посуд розкладається під впливом тепла, тому використовуйте тільки якісний і дорогий посуд.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще