Нові антиросійські санкції мають стати тією силою, яка, з одного боку, обмежить фінансові надходження ворогу, а з іншого – виведе український ринок на новий, більш високий рівень. Таку думку висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов. На його думку, щоб санкції стали каталізатором розвитку внутрішнього ринку, держава має відіграти неостанню роль

“Санкції дають можливість на створення власних продуктів, таких як нові соціальні мережі чи софт для бухгалтерського обліку. А за умови наявності талановитих ІТ програмістів та відсутності російських монополій, це може статися дуже і дуже швидко. В той же час, в деяких секторах економіки для досягнення цієї мети не обійтись без рішень уряду», - вважає політолог.

“Для прикладу, держава має дуже обережно підійти до вирішення дефіциту вантажних вагонів на ринку перевезень. Для цього уряду та президенту варто використати усі можливості державного впливу, в тому числі коригування планів закупівель Укрзалізниці. Нестача вагонів неодноразово обговорювалась на найвищому рівні, а після заборони діяльності російських транспортних компаній ця проблема може ще більше загостритись.

Тим більше, в Україні є потужний вагонобудівний кластер, повний цикл виробництва вагонів, задіяння якого не просто посилить стратегічне значення України як логістичного партнера ЄС, але й створить додаткові робочі місця та збільшить сплату податків до державного бюджету” – додає експерт.

“Україна, має використовувати окремі важелі протекціонізму, і не боятися заяв із Кремля чи окремих проросійських політиків в Україні”, – констатував Карасьов.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще