Якщо ви меломан, знавець і поціновувач музики, любите атмосферу багатолюдних концертів або просто вважаєте, що живе виконання не йде ні в яке порівняння з будь-яким, навіть найякіснішим записом, – то Znaj.ua знає, куди вам потрібно вирушити. В місце, де музику не просто люблять, знаються на ній, але ще і вміють подавати цю страву. В країну найвищої музичної культури – Америку!

Зрозуміло, що якщо ви потрапите до США, то не сходити на концерт, не завітати в джаз-бар або хоча б не послухати вуличних музикантів, які за своїм рівнем дадуть фору багатьом вітчизняним «зіркам», буде просто ганьбою. Але цікаво, чи є такі фанати, що готові летіти на концерт улюбленого виконавця через океан? Виявляється, так! Олена Корчинська, директорка туристичної компанії «Пілот», підтверджує: бувають випадки, коли квитки на авіапереліт бронюються під дату проведення концерту або фестивалю. Тим більше, що і придбати квитки на концерт можна онлайн з будь-якої країни без проблем.

Якщо ж ви справжній музичний гурман і у вас в запасі достатньо часу і фінансів, то краще за все вирушити (за аналогією з гастро-туром) в музичний тур Америкою. Тільки не виступати – а слухати, дивитися, вбирати в себе ці відточені поколіннями музичних геніїв ритми і мелодії.

Шанувальники класичної музики, звичайно, повинні їхати до Нью-Йорка з його знаменитим на весь світ Карнегі-холом або в Лос-Анджелес, де знаходиться найбільший в США оперний театр. Але тут буде чим зайнятися і любителям поп-музики, року, соулу і хеві-метала. Ось список лише деяких найближчих концертів 2017 року, від імен в якому у меломанів починає стукати в скронях.

  • 28 травня – Джон Леджент, Greek Theatre, Лос-Анджелес
  • 21 червня – Дайана Кролл, Beacon Theatre, Нью-Йорк
  • 26 червня – Queen і Адам Ламберт, Hollywood Bowl, Лос-Анджелес
  • 29 червня – Metallica, Пасадена, Каліфорнія
  • 8 серпня – Леді Гага, The Forum, Лос-Анджелес
  • 7 вересня – Ерік Клептон, Madison Square Garden, Нью-Йорк.
  • Популярні новини зараз
    Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
    Показати ще
  • Центральні штати славляться своїми фестивалями важкої музики. Maryland Deathfest, Austin Terror Fest, Communion of Darkness, Berserker Fest – одні назви вже збуджують «металістів» своїм звучанням. Йдуть вони один за іншим, і не потрапити на жоден сейшн у вас немає ніяких шансів. Якщо не туди, так хоч на фестиваль кантрі-музики в Техасі, Теннессі або Кентуккі!

    Але якщо вже летіти в Америку – то для того, щоб послухати справжній джаз і блюз. Наприклад, В Новий Орлеан на фестиваль джазової та традиційної музики (New Orleans Jazz and Heritage Festival). Фестиваль проходить щорічно з 1970 року, свого часу тут виступали Бі Бі Кінг, Майлс Девіс, Елла Фіцжеральд. У ці дні в Новий Орлеан з’їжджається близько півмільйона любителів традиційного джазу з усього світу.

  • Покуштувати блюзу потрібно їхати, звичайно, в Чикаго. У знаменитий Andy’s Jazz Club, заснований в 1951 році. Але справжні знавці їдуть до Бостона, там в приміських барах можна послухати найсмачніший, оглушливий, свінгуючий американський джаз. Приготований по-домашньому.

    Якщо ж на квиток до Нью-Йорка вистачило, а на концерт уже немає, то щоліта в Нью-Йорку проходять безкоштовні концерти, які збирають тисячі глядачів. У Центральному парку і у Рокфеллер-центру знімаються ранкові шоу за участю найзнаменитіших музикантів. Потрапити туди можуть усі бажаючі – потрібно лише прокинутися о 5 ранку і прийти зайняти місце біля сцени.

    Якщо ви мене запитаєте, що я люблю найбільше, я відповім: музику і подорожі. І якщо є можливість поєднати ці дві речі, я не відмовлюся від такого коктейлю.