Приміські перевезення завдали "Укрзалізниці" 4,7 млрд гривень збитків в 2016 році.

Про це сказав глава державної компанії Войцех Балчун, передає Ліга.net. "Приміські перевезення принесли нам в минулому році близько 4,7 мільярда гривень збитків. На контроль ми витрачаємо 150 мільйонів гривень. Виходить, що нам вигідніше безкоштовно возити пасажирів приміських поїздів, тоді збитки скоротяться на 150 мільйонів", - сказав Балчун.

Також він пояснив, чому вони скоротили кількість вагонів у складах. При прийнятті цього рішення чиновники керувалися кількістю куплених квитків. "Виявляється, що з 100% бажаючих поїхати квитки купили тільки 25%. Але, прогнозуючи заповнюваність, ми ж орієнтуємося на кількість реально проданих квитків", - зазначив глава компанії.

Балчун привів в приклад польську залізницю, яка отримує дотації від держави, щоб возити безкоштовно школярів, і інші категорії громадян. В Україні ж цю проблему вирішує сама "Укрзалізниця" за рахунок вантажних перевезень.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що виконуючим обов'язки начальника Департаменту аудиту і контролю Укрзалізниці став поляк Джакели Вахтанг.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Залишилось два дні: українців попереджають востаннє
Показати ще