Новітня ракета, випробування якої відбулося на полігоні в Одеській області, має найпотужніші характеристики.

Про це повідомив радник президента України Юрій Бірюков на своїй сторінці в Facebook.
Він перерахував деякі технічні характеристики нового озброєння – з того, що можна озвучити широкому загалу.

За словами Бірюкова, на борту кожної установки - бойова частина, яка важить 250 кг. Установка має 12 ракет, кожна з яких індивідуально наводиться на ціль.

"Вони були наведені на ціль, вилетіли і ціль вразили. Чергові успішні випробування української ракети, з сімейства РСЗВ", - відзначив Бірюков.

Радник президента уточнив, що відхилення від цілі становило близько півтора десятка метрів. Бірюков також розмістив відео, яке показує враження цілі українською ракетою.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Posted by Юрий Бирюков on Friday, 26 May 2017

Юрій Бірюков нагадав, що ще півтора роки тому в Україні не було ні таких ракет, ні знань, як їх робити.

"Знаю, що три тони загальної маси бойових частин осколково-фугасних ракет РСЗВ можна індивідуально навести і виплюнути на ворога. Розклавши не по площах, а уздовж укріплень, наприклад. Або уздовж колони техніки ворога, наприклад. Можна багато варіантів припустити ... Знаю , що саме той самий "Мінськ" дав нам ці півтора роки, дав можливість витратити величезні обсяги коштів на подібні конструкторські роботи, закупівлю обладнання, верстатів і компонентів. Півтора роки тому не було, зовсім. Тепер є ", - резюмував Бірюков.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні успішно пройшло випробування нової вітчизняної ракети.