У Томську суд покарав чоловіка за те, що він розбив пам'ятник Леніну.

Уродженець Кузбасу отримав один рік в'язниці за "вандалізм". Виявляється 33-річний чоловік неабияк випив і вирішив знищити пам'ятник "вождеві світового пролетаріату" в селі Моряковський затон. Пізніше, коли його затримали правоохоронці, він не зміг пояснити причину своєї агресії, повідомляє "Інтерфакс".

"Чоловік визнаний винним у вандалізмі та був засуджений до одного року обмеження свободи", - повідомили в прес-служби суда. До речі, суд ще змилостивився перед виголошенням вироку, оскільки максимальне покарання за вандалізм у Росії складає три роки позбавлення волі.

Варто відзначити, що саме цей пам'ятник постраждав не вперше. У травні цього року вже робили замах на Леніна – тоді йому розбили тулуб так, що на постаменті залишилися лише ноги.

Читайте також: Знесенням Леніна в Генічеську керував особисто в.о мера

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як ми писали раніше, Новомиргородська міська рада на засіданні вирішила продати пам'ятник Леніну, який стоїть у центрі міста. На гроші, отримані з продажу, міська влада планує поставити водонапірну вежу.