Штаб блокади торгівлі з ОРДЛО пообіцяв з червня максимально ускладнювати роботу російських компаній в Україні, якщо з полону бойовиків не будуть звільнені воїни-захисники країни.

Про це заявив координатор блокади торгівлі з окупантами та другий командир батальйону "Донбас" Анатолій Віногродський, повідомивши, що зараз у полоні перебувають близько 180 осіб, за офіційними даними - близько 137, передає УНІАН.

На вирішення питання з поверненням бійців, які утримуються терористами на окупованих територіях, він дав два тижні. У протилежному випадку будуть вжиті нові заходи, аби зробити російську сторону більш поступливішою.

"Ми вважаємо, що підприємства, контрольовані російськими громадянами, є точками тиску, які допоможуть примусити Путіна та Порошенка прийняти рішення про повернення наших полонених. Російські представники, власники підприємств в Україні, становлять небезпеку для безпеки країни" – наголосив Віногродський.

Командир нагадав і про те, що уряд все ще не виконав другу вимогу Штабу блокади – ухвалення закону України "Про тимчасово окуповані території".

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Він додав, що всі чудово розуміють делікатність моменту торгівлі з Росією, і що одномоментно все перекрити буде неможливо.

Зараз триває мобілізація тих, хто недавно брав участь у блокуванні. Подробиць майбутніх заходів військовий не розповів.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", колишній ватажок бойовиків поскаржився на відсутність у терористів ресурсів для боротьби з силами АТО.