Сьогодні в одній із лікарень Вірджинії у віці 89 років помер відомий американський державний діяч Збігнєв Бжезінський.

Про це в Instagram написала його донька Міка Бжезінська.

"Сьогодні помер мій батько. Я знала його як люблячого і відданого батька, який взагалі може бути у дівчинки, - прокоментувала вона.

Бжезінський був одним із найбільш впливових осіб в зовнішній політиці США у 20 XX столітті. У період із 1977 по 1981 рік працював радником з національної безпеки 39-го американського президента Джиммі Картера.

За час перебування на державній посаді встиг запам'ятатися колегам жорстким ставленням до СРСР та створив глобальну стратегію антикомунізму. Отримавши у Гарварді ступінь доктора філософії та політології, викладав у Колумбійському університеті, а пізніше – очолив новий Інститут з питань комунізму (Institute on Communist Affairs).

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Слід відзначити, що Бжезінський відкрито виступав проти політики Дональда Трампа після того, як республіканця обрали президентом США. Він вважав, що його діяльності "не вистачає обгрунтованості".

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Каліфорнії помер один із творців інтернету Роберт Тейлор.