Шість членів "Великої сімки" закликали президента США Дональда Трампа дотримуватись пунктів Паризької угоди щодо клімату.

Про це заявила Канцлер Німеччини Ангела Меркель за підсумками першого дня саміту G7 в Італії, передає DW. Вона зазначила, що переговори із Трампом щодо проблем клімату були "суперечливими".

Прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні повідомив, що голова Білого дому відмовився підтримувати Паризьку угоду щодо клімату. Втім, від США чекають чіткої позиції у цьому питанні до саміту "Великої двадцятки", який відбудеться у німецькому Гамбурзі на початку липня.

Крім того, учасники G7 розкритикували Трампа за відмову визнавати значимість Світової організації торгівлі. Однак у питаннях боротьби із тероризмом усі сім членів "Великої сімки" зійшлись у поглядах.

Як повідомляв портал "Знай.ua", представник США на саміті G7 Гері Кон повідомив, що Трамп не збирається скасовувати антиросійські санкції.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще