У Москві копи схопили хлопчика, який грався поруч з матір'ю та читав вірші. Не пояснивши причини, поліцейські силою запхали дитину в машину і відвезли до відділку.

Інцидент стався 26 травня на Воздвиженці в районі Арбату, - про це розповів батько дитини Ілля Скавронські, передають росЗМІ.

За словами чоловіка, дружина з сином гуляли в місті, жінка сиділа на лавці та читала книжку, а хлопчик граючиьс поруч, декламував уривки із "Гамлета".

В якусь мить під'їхала поліцейська автівка і копи без жодних пояснень схопили дитину та потягли до авто. У дитини почалась істерика, мати намагалась завадити копам, проте вони не зважали. Хлопця одного відвезли до відділку.

только что на воздвиженке мусора схватили читавшего стихи мальчика на вид лет девяти, запихнули в тачку и увезли одного в истерике. не представились, не объяснили, на каком основании. меня и еще одну девушку, которая его знала, толкнули на землю. пыталась заснять их рожи, но получила удар прежде чем камера успела поймать фокус. на видео слышно, как ребенок кричит. номер машины есть. иду в овд арбат, попробую разобраться. что вообще делать в такой ситуации?

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще
Posted by Люся Штейн on Friday, 26 May 2017

Згодом копи заявили, що забрали хлопця, оскільки подумали, що він загубився. Інші видання пишуть, що затримали за жебракування. На допомогу родині до відділку прибули адвокати та Голова Громадської ради при МВС РФ Анатолій Кучерена.

Поліцейські все ж відпустили хлопчика з батьками, проте на батька склали проток за статтею про невиконання батьківських обов'язків, який згодом анулювали.

Розібратися у ситуації затримання 10-річної дитини пообіцяла також дитячий омбудсмен Анна Кузнєцова.

"Вчора в Москві затримали хлопчика. Я, звичайно, розумію, що поліцейський не аніматор, але це ж дитина ...
Розберемося у всьому обов'язково", - написала в Facebook уповноважений при президентові РФ Кузнєцова.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", російський журналіст Аркадій Бабченко висловив свою думку про ситуацію з затримання московськими копами хлопця. На думку журналіста, Росії скоро настане кінець через байдужість її громадян, до всього, що відбувається навколо.