Секретар Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату Євстратій (Зоря) заявив, коментуючи два церковних законопроекти, які розглядають у Верховній Раді, що все більше українців віддають перевагу Київському Патріархату.

В інтерв'ю 112.ua Євстратій повідомив, що в останні три роки спостерігається відхід українців від Московського Патріархату. Такі дані оприлюднили українські та закордонні опитування, серед яких американська організація Pew Research.

"Зараз у Київського Патріархату десь в 2-2,5 рази більше прихильників, ніж у Церкви Московського Патріархату", - повідомив архієписком.

За даними Центру Розумкова, Київський Патріархат має від 40 до 50% прихильників, Московський - до 20%.

Нагадаємо, що парламентарі розглядають законопроекти про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться у Росії, та про внесення змін до закону України "Про свободу совісті та релігійні організації".

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Вінниччині у людей збирають підписи, щоб церква Луки Кримського у Немирові належала Московському Патріархату.