Секретар Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату Євстратій (Зоря) повідомив, що для визнання Української помісної церкви необхідне хрещення Константинопольського патріарха.

Про це він заявив в інтерв'ю 112.ua.

Архієпископ зазначив, що Константинополь нерішучий у цьому питанні, адже Москва, як найбільша православна церква у світі, тисне на нього та погрожує розколом у разі визнання УПЦ.

"Тому Константинополь спостерігає поки з боку, чим усе закінчиться. Як тільки вони побачать, що ситуація розвивається остаточно на користь УПЦ КП, вони її відразу ж визнають", - заявив Євстратій.

Він додав, що на рішення Константинопольського патріарха впливає статус церкві у державі. Якщо з'явиться закон, що це Російська церква в Україні, то буде легше визнати Українську церкву.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Зазначимо, що у ВР готуються до розгляду законопроекту про особливий статус для церков, керівні центри яких знаходяться у країні-агресорі - Росії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Немирові, на Вінниччині, людей змушують підписувати документи, щоб місцева церква перейшла до Московського патріархату.