Секретар Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату Євстратій (Зоря) розповів про тиск, який відчувають на собі священики УПЦ КП на окупованих територіях Донбасу та в анексованому Росією Криму.

В інтерв'ю 112.ua архієписок повідомив, що у Криму Київський Патріархат знаходиться у підвішеному стані, адже Московський Патріархат вже в перших числах червня 2014 року перереєстрував свої структури за російським законодавством.

"Вони постійно знаходяться в підвішеному стані, оскільки можуть бути ліквідовані. Багато парафій були змушені припинити свою діяльність, і в Криму з 40 парафій, які були зареєстровані на момент окупації, зараз залишилися дев'ять", - сказав Євстратій.

За його словами, на окупованому Донбасі близько півтора десятка священників у підпіллі. Для них належність до КП є додатковим фактором небезпеки.

"Близько 20 наших священнослужителів і єпископів внесли до списків терористичних організацій та до списків, які підлягають арешту", - додав архієпископ.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Всесвітня рада церков звернулась до Верховної Ради з проханням відкликати церковні законопроекти.