До конкурсу на посади у Верховному суді знову допустили осіб, яких підозрюють у численних махінаціях та злочинах – у переліку з'явилися судді Майдану, порушники прав людини та ті, хто не спромігся пояснити походження свого майна.

Про це в коментарі "Дзеркалу тижня" розповів експерт "Реанімаційного пакету реформ" Михайло Жернаков.

Він підкреслив, що негативні висновки Громадської ради доброчесності щодо кандидатів у 80% випадків скасувала Вища кваліфікаційна комісія суддів.

Експерти запевняє: часто судді користуються лояльним ставленням комісії. Одним із них виявився Ярослав Романюк, який "привітав" скандальні закони 16 січня. Багато питань викликав і його вирок щодо 97-річної пенсіонерки, яку позбавили житла. Пізніше таке рішення визнали "грубим свавіллям" у Європейському суді з прав людини.

Не виключили зі списку претендентів також голову Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, хоча саме він мешкає у будинку, який з невідомих причин не задекларував.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як зазначив Жернаков, остаточне рішення з приводу кандидатів до Верховного суду ухвалять 6 червня, але щоб скасувати рішення Громадської ради доброчесності доведеться набрати 11 голосів із 16 можливих.

"Але всупереч численним закликам громадськості робити це відкрито, комісія уже затвердила рішення робити все навпаки", - підсумував він.

Як повідомляв портал "Знай.ua", більшість корумпованих суддів досі залишаються на посадах.