Грузія має використовувати своїх співвітчизників, які на даний момент живуть за кордоном. Для цього планується полегшити відновлення для них грузинського громадянства.

Про це повідомив прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі, передає "Інтерфакс-Україна". Він зазначив, що вже розглядається ініціатива щодо відновлення грузинського громадянства. Для цього значно спростять всю процедуру.

"Дуже сподіваюся, що рішення буде прийнято новими конституційними змінами, що значно спростить то, щоб представники нашої країни залишалися активними в житті Грузії", - пояснив прем'єр.

В ході змін, за його словами, планується скасувати одну зі статей Конституції країни, яка забороняє подвійне громадянство.

Згідно з даними Національної служби статистики, грузинська діаспора налічує понад мільйон економічно активних громадян. Цей показник досягає майже чверті загальної чисельності населення країни.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, Естонія вирішила вигнати російських дипломатів. Їм вже вручили відповідну ноту, але причин не пояснили.