Саміт лідерів країн "Великої сімки" (G7) кілька років поспіль відбувається без участі Росії. Одною із найголовніших причин тому – так звана "Четверта світова війна", ідеологію якої постійно підтримує російський президент Володимир Путін.

Про це в коментарі "Апострофу" розповів російський політолог Андрій Піонтковський.

На думку експерта, влучну оцінку кремлівському лідеру дав колишній американський президент Барак Обама – він порівняв його із учнем, який залишився в одному класі на другий рік і завжди сидить на задній парті.

"Місце Росії в G8 - це аванс, виданий ще радянському лідеру Михайлу Горбачову. Він сидів там, правда, не в повному якості, а десь на приставному стільчику", - вважає Піонтковський.

За його словами, позиція РФ на даний час суперечить основним догмам "Великої сімки" – серед яких економічна стабільність та демократія. Росія ж поки що не володіє ні тим, ні іншим: економіка далеко не найбільша, а про демократію взагалі не йдеться.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Росія не приховує, що веде гібридну війну з Заходом. Про яку "вісімку" може йти мова ?! Це принциповий виклик самій суті західної системи. І Україна, самовизначитися себе як частину західної цивілізації, - на передньому фронті цієї боротьби", - підсумував політолог.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Путін став героєм нової української пісні.