Неочікувана поява нардепа Юрія Дерев'янка та громадянина Ізраїлю Вадима Авербуха у військовій частині, де проводилися секретні випробування зразків спеціального зв'язку, може становити загрозу обороноздатності України.

Таку думку на своїй сторінці у Facebоok висловив депутат БПП Іван Винник.

За словами парламентарія, людина, яку привів з собою нардеп Дерев'янко, Вадим Авербух, представник ізраїльської компанії" Ельба, більше відомий як Гордон Зеєві, - адвокат агента ФСБ Сєви Могилевича.

Поява цих двох фактично паралізувала діяльність військової комісії, а їх доступ до результатів випробувань є тривожним сигналом.

"Несанкціоноване проникнення громадянина Ізраїлю Вадима Авербуха в супроводі народного депутата України Юрія Дерев'янко на територію військової частини і фактичний зрив випробувань можуть свідчити про вчинення зазначеними вище особами кримінального порушення українського законодавства", - підкреслив Винник.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За контракт в 32 мільярди гривень на поставку українським військовим засобів спецзв'язку, здатних протистояти російським засобам радіоелектронної боротьби (РЕБ), борються два світові виробники - турецький "Асельсан" і ізраїльський "Ельба". Останній запропонував ціну, що більша на чверть, ніж у турків. У той же час розробки "Асельсана" показали свою надійність у військовому конфлікті в Нагірному Карабасі де успішно протистояли російським РЕБам.

У діях непроханих гостей нардеп Винник вбачає ознаки таких злочинів як державна зрада, шпигунство, незаконне заволодіння важливою інформацією, погрози та інших, і закликаєправоохоронніоргани затримати їх та з’ясувати всі обставини цієї справи.

Бюджет оснащення механізованої бригади ЗСУ комплектом зв'язку "Ельба", згідно з розрахунками Міноборони, складе 491 мільйон гривень, а вартість комплекту зв'язку "Асельсан" для механізованої бригади ЗСУ - 346 мільйонів гривень.

Для Украины промедление с обеспечением ВСУ защищенными средствами связи – смерти подобно. Сегодня в деятельность...

Posted by Ivan Vinnyk on Saturday, 27 May 2017

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", секретар РНБО Олександр Турчинов розповів про нові ракетні українські розробки.