Глави країн "Великої сімки" на саміті в Італії не погодили фінальне комюніке щодо санкцій проти Росії, а також в питаннях торгівлі.

Як пише Reuters, поки учасники саміту не змогли вирішити, чи буде фінальна заява містити зобов'язання боротися проти "протекціонізму", а також посилення санкцій проти Росії за агресію проти України.

Разом з тим, сторони прийняли спільне рішення про кліматичні зміни, хоча позиція США трохи відрізнялася. 6 з 7 країн підтримують Паризьку кліматичну угоду, а Вашингтону потрібно більше часу для того, щоб визначитися зі своєю позицією.

Питання по Росії лідери країн також пообіцяли узгодити.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що учасники G7 розкритикували Трампа за відмову визнавати значимість Світової організації торгівлі. Однак в питаннях боротьби з тероризмом всі сім членів "Великої сімки" зійшлися в поглядах.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще