Найкрасивіші американські автомобілі показали жителям та гостям міста на Харківському ретро зльоті-2017, що стартував на Площі Свободи.

За інформацією "Інтерфакс-Україна", цьогорічна експозиція проходить під девізом "Made in USA" і значною частиною присвячена автопрому Америки, оскільки саме він був законодавцем транспортної моди минулого століття.

На площі вишикувалися понад 160 машин, зібраних з усієї України, з них більше 30 – виробництва США.

Найстаріший автомобіль, який можна побачити на зльоті, – Buick 1924 року випуску. Серед "американців" представлені також Ford Thunderbird 1959 р.в., пригнаний з Черкас, три автомобілі Ford Mustang 1965, 1969 і 1971 р.в., а також вісім мотоциклів Harley-Davidson. Серед них можна побачити й рідкісний FLHTC 1340 Electra Glide Classic. Він був випущений обмеженою серією в 850 екземплярів до 85-річчя марки.

Серед інших раритетів на виставці – "ЗІЛ-115", на якому їздив перший секретар ЦК КПУ Володимир Щербицький, Volvo 264 голови "Штазі" Еріха Мільке і "Волга" ГАЗ-23 з восьмициліндровим двигуном "Чайки" й автоматичною коробкою передач, виготовлена за спецзамовленням КДБ для оперативних співробітників спецслужби.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Родзинкою ХАРЗ став унікальний саморобний кабріолет, зібраний механіком харківського заводу "Комунар" в 1960-х роках.

За словами одного з організаторів виставки Дмитра Харченка, чоловік виготовив цю машину з літакового алюмінію та латуні, взявши колеса від "Запорожця", мотор від мотоцикла МТ, спідометр та коробку передач від "Москвича". А от всі конструкторські рішення – оригінальні.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", російський каскадер перетворив звичайнісіньку "Ладу" у функціональний трансформер.