Засновника та колишнього власника однієї з найпопулярніших російських соцмереж "ВКонтакте" Павла Дурова спецслужби Кремля ніяк не можуть залишити у спокої.

Так, у субботу, 27 травня, Дуров, який нині проживає в Лондоні, написав у своєму мікроблозі Twitter про повідомлення від Google з попередженням про те, що "підтримувані урядом хакери могли спробувати вкрасти його пароль".

"Я ніколи не використовую Gmail для важливих речей, але чомусь я не здивований", - зазначив він.

Як відомо, компанія Google почала показувати користувачам повідомлення про спроби злому пошти за підтримки уряду ще в 2012 році, проте в березні 2017 року кількість таких випадків помітно почастішали. Такі месиджі приходили журналістам, вченим, лідерам думок.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За інформацією порталу TechCrunch, поява подібного повідомлення ще не означає, що користувача зламали. Фахівці в такому випадку радять застосувати двохфакторну верифікацію, оновити програмне забезпечення, уважніше ставитися до посилань, за якими користувач збирається пройти, і не панікувати.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua”, Дуров розкритикував Apple за повільність перевірки оновлень для його сервісу Telegram.