На боці російських терористів воюють за гроші серби. Про те чому не повертаються на батьківщину, розповів серб Радомир Почуча.

44-річний Радомир воює за так звану "Новоросію". За його плечима досвід війни в Боснії та Герцеговині і в Косово. І таких його співвітчизників на Донбасі близько сотні. Про це найманець розповів російському виданню Газета.ru.

"Я приїхав у вересні 2014 року. Після декількох боїв я попав у в'язницю в "ДНР". Мене звинуватили в тому, що я продавав зброю українській стороні, а ще хотів убити двох сербських добровольців. Мене у результаті відпустили. І я знаходжуся тут, в штабі руху "Новоросія" Ігоря Стрелкова", - признався серб.

"У Сербі зараз і так роботи немає, люди на межі голоду живуть. Недавно в Белграді згорів будинок відомого театрального актора. Він отримав важкі опіки, а його мати і сестра загинули. З'ясувалося, що в його будинку відключили за несплату електрику, а полум'я спалахнуло від того, що свічка впала на покривало", - пояснює серб чому він приїхав до України воювати.

За його словами, удома найманців не чекають. А після повернення правоохоронці ловлять їх і відправляють у в'язницю.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Читайте також: "ОБСЄ привозила обмундирування під виглядом гуманітарки" – зізнання

"Уже вісім людей отримали умовні. Але у мене є серйозні побоювання, що інші добровольці, коли повернуться, отримають реальні тюремні терміни. У будь-якому випадку Служба безпеки Сербії прослуховує телефони добровольців і стежить за тим, що вони пишуть в інтернеті, не виключено, що і зламує їх електронну пошту" – розповів найманець. Тому серби зараз задумалися про те, чи варто взагалі повертатися додому.