НАК "Нафтогаз України" подав позови про стягнення з ПАТ "Київенерго" 3,916 млрд грн боргів і санкцій за спожитий в 2014-2015 газ. Розгляд позовів в Господарському суді Києва заплановано на 11 серпня.

Про це повідомляє портал "Судова влада України".

У "Київенерго" повідомили, що не згодні з нарахованими санкціями.

"Ми вважаємо необґрунтованими санкції, нараховані" Нафтогазом "на заборгованість компанії і саме цю позицію ми плануємо відстоювати в суді", - заявила директор з правового забезпечення енергокомпанії Ольга Ієвлева.

У "Київенерго" звернули увагу на те, що заборгованість компанії за газ безпосередньо залежить від розрахунків споживачів за тепло- та електроенергію, а також від розрахунків ДП ​​"Енергоринок" за електроенергію.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Читайте також: "Укрнафта" подала до британського суду на "Нафтогаз"

"Розрахунки за тепловий газ здійснюються через спеціальні рахунки, створені за розпорядженням Кабміну. Всі кошти, що надходять від споживачів, перераховуються безпосередньо "Нафтогазу". Тому сума накопиченої заборгованості за газ - це заборгованість споживачів, в тому числі і держави", - зазначила фіндиректор" Київенерго "Тетяна Грязнова.

"Компанія неодноразово зверталася в "Нафтогаз" з проханням реструктуризувати борг, але НАК не дала згоди", - додала фіндиректор.