Минулого року саме у липні-серпні зафіксували майже 40 % усіх річних випадків малярії в країні.

Про це повідомляє Соцпортал.

"Аналіз інформації від регіональних управлінь Державної санітарно-епідеміологічної служби за 2014 рік показав, що рівень захворюваності людей не перевищував середні багаторічні показники", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Донбасу загрожує масштабна епідемія

Згідно інформації, у 2014 році було 50 випадків захворювання на малярію у країні та 3 випадки паразитоносійства малярії у Хмельницькій області.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Усі 50 випадків малярії, які зареєстрували — завізні. Громадянами України було завезено інфекцію у 33 випадках, іноземцями – 17. Зафіксували два летальних випадки тропічної малярії. Для порівняння, у 2013 році зареєстровано 78 завізних випадки, із них — 4 летальні", - розповіли у службі.

Найбільше випадків захворювання на малярію у минулому році виявили головними управліннями ДСЕС в м. Київ – 8; Миколаївській області та на водному транспорті – по 5; Дніпропетровській, Житомирській, Львівській, Одеській, Харківській областях – по 4; Сумській області –3.

Серед тих, хто захворів, було 45 чоловіків і 5 жінок.