Співробітники Служби безпеки України зупинили ще одну спробу вивезти обладнання з Запорізького алюмінієвого заводу

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Основні потужності комбінату були зупинені росіянами ще в 2011 році, нібито через нерентабельність виробництва. Влітку минулого року власники "ЗАлКу" остаточно зупинили випуск продукції. Незважаючи на рішення судів різних інстанцій про повернення акцій комбінату у власність держави, російські власники паралельно з оскарженням судових рішень почали демонтаж елементів технологічного обладнання із заводу. Правоохоронці встановили, що з грудня 2014 по червень 2015 року зі комбінату вивезено майна більш ніж 100 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: ArcelorMittal збирається інвестувати в Україну $1,2 млрд

В СБУ відзначили, що в червні 2015 Верховний суд України остаточно повернув 68% акцій ВАТ "ЗАлК", що належали росіянам, у державну власність. Однак, вже після рішення суду співробітники спецслужби виявили і блокували нову спробу вивезення з комбінату обладнання.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження. Встановлюють та будуть притягатимуть до відповідальності всіх осіб, причетних до знищення стратегічного об'єкта української промисловості.