Скандальному прокуророві Володимиру Шапакіну суд збільшив суму застави до 6,4 мільйона гривень, хоча обвинувачення просило 30 мільйонів, адже суд має врахувати реальні матеріальні статки екс-прокурора.

Так, колишньому першому заступнику начальника головного слідчого управління ГПУ Володимиру Шапакіну треба буде внести ще 3,2 мільйона гривень. В іншому випадку він залишиться під вартою ще на місяць, до вересня.

Нагадаємо, що 3,2 мільйона застави вже були внесені за нього. Як пояснив сам обвинувачуваний, гроші знайшли "його друзі". Про це розповів у себе на сторінці у "Твіттері" голова Центру з протидії корупції Віталій Шабунін.

На суді обвинувачення зазначило, що під час обшуку в щоденниках Шапакіна знайшли записи про зберігання двох мільйонів гривень. Також знайшли вогнепальну зброю і наркотики.

Як пише Шабунін, обвинувачення дізналося, що Шапакін вклав грошей на суму 800 тисяч гривень у 2015 році. У 2014-му також 500 тис. грн, а у 2013 році - більше 700 тис. грн.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Читайте також: У затриманих прокурорів знайшли кокаїн – Касько

Нагадаємо, 5 липня були затримані заступник голови слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць за підозрою у вимаганні хабара. Під час обшуку правоохоронці знайшли у них вдома та на роботі гроші на загальну суму біля $500 тисяч, діаманти та зброю.