В Одесі на орендованій квартирі затримали 20 незаконних мігрантів з Афганістану та трьох організаторів їхньої "подорожі".

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Прикордонники викрили транскордонне злочинне угруповання, члени якого організовували незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Вони займалися переправленням мігрантів, вихідців з країн Центральної Азії та арабських країн. З кожного "мандрівника" порушники отримували по 10-15 тисяч доларів.

Читайте також: СБУ перекрила канал нелегальної міграції до Євросоюзу

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Один з трьох затриманих – громадянин Російської Федерації афганського походження. Он організовував незаконне переправлення мігрантів з Росії в Україну. Ще двоє громадян Афганістану, які жили в Україні, займалися транзитним переправленням мігрантів через Україну в країни Європейського Союзу.

Під час проведення обшуків на орендованих квартирах в Одесі правоохоронцями загалом виявлено 20 незаконних мігрантів з Афганістану, з яких 10 дітей. Організатори готували їх до чергового переправлення до Європи.

Тривають слідчі дії, організаторам загрожує позбавлення волі від п'яти до восьми років.