Фахівці полтавського конструкторського бюро "Аерокоптер" розробили модернізований варіант гвинтокрила АК1–3.

Дальність польоту нового гвинтокрила залишиться незмінною (340 км), а вантажопідйомність збільшиться. Також нова модель, на відміну від попередніх, оснащена оновленою кабіною екіпажу, закритим фюзеляжем, і головне — потужнішим двигуном Subaru, повідомляє "Военный информатор".

Щоб поліпшити параметри режиму обертання повітряного гвинта, в серійному виконанні вертоліт буде укомплектовано більш досконалими несучими гвинтами.

Читайте також: "Сови допомогли зробити пропелери тихішими"

Попередник новинки АК1–3 — одна із найкращих двомісних моделей на ринку СНД, експортована в багато країн світу. Розробники сподіваються, що новий гвинтокрил матиме ще більший попит.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Конструктори вже розглядають можливість розробки на базі нової моделі розвідувального пілотованого і безпілотного вертольота для українських силових служб.