Мінторг Білорусії почав розробляти спосіб зняття податків з населення за купівлю в інтернет-магазинах. Про це сьогодні повідомила заступник міністра торгівлі Білорусії Ірина Наркевич.

Про це повідомляє "Белорусский партизан".

"Мінторг не відмовиться від цієї ідеї. Ми стоїмо на захисті внутрішнього ринку і зацікавлені в тому, щоб розвивалася наша роздрібна торгівля, з вітчизняним товаром і наші інтернет-магазини, а це і є якраз захисний механізм і створення добросовісних умов на ринку", - зауважила Ірина Наркевич.

Також вона заявила, що розвиваючи ідею з податками, вони беруть приклад з Європейського союзу, в якому ця система досить поширена та успішно працює. За її словами, вони спершу вивчатимуть механізми зарубіжного досвіду та на їхній базі створюватимуть власну систему. До того ж, їм також необхідно буде враховувати умови Євразійського економічного союзу, до якого Білорусія вже невдовзі приєднається.

Також читайте: У Білорусі крадієм рулонів сіна, вагою у 200 кг, виявилась пенсіонерка

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Технічне питання збору податків ще не вирішене та, за словами Наркевич, потребує ретельного опрацювання.

Водночас експерти попереджають білоруську владу про можливі негативні наслідки нововведення, адже купівля в іноземних інтернет-магазинах може стати тіньовою.