Сьогодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і глава МВС Арсен Аваков побували в Дніпропетровську. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Чиновники зустрілися з бійцями полку "Дніпро-1". Під час бесіди глава українського уряду зазначив, що скоро полк стане основою для спецпідрозділу "КОРД" ("Корпус оперативно-раптової Дії"). Його сформують за прообразом американського SWAT.

Яценюк ознайомився з матеріальною базою спецпідрозділу, зокрема з його забезпеченням бойовою технікою, оглянув казарму бійців, яка розрахована на 200 осіб, а також речовий склад. У командно-штабній машині глава уряду вийшов на зв'язок з передовою в Пісках.

Яценюк підкреслив, що "Дніпро-1" - це перший добровольчий батальйон, сформований торік на початку бойових дій на Донбасі.

"Кожен з вас є не просто добровольцем. Ви громадяни, не по порядку, а за покликом душі, серця і свого боргу перед країною першими сформували добровольчий батальйон і першими пішли на фронт", - зазначив політик.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Від імені уряду України Арсеній Яценюк висловив подяку бійцям.

"Спасибі за те, що ви боретеся. Світ можна отримати тільки тоді, коли у нас сильна армія, сильна Національна гвардія і сильний "Дніпро-1". Слава Україні", - сказав Яценюк.

Читайте також: Полк "Дніпро-1" показав як воює в секторі "М" (фото)

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих героїв з "Дніпра-1".

Арсеній Яценюк та Міністр внутрішніх справ України Арсеній Аваков вручили державні нагороди та відомчі нагороди 44 бійцям полку. Четверо спецназівців отримали іменну зброю. Також вручили нагороди волонтерам.