Тристороння контактна група з врегулювання конфлікту на Донбасі під час сьогоднішньої зустрічі в Мінську домовилася про відвід озброєння калібру менше 100 мм.

Про це заявив чинний голова ОБСЄ Івіца Дачич, передає "РІА Новості"

"Хочу сказати, вже узгоджений текст, досягнута практична домовленість щодо відведення танків і певних озброєнь калібром 100 міліметрів", - наголосив він.

Також Дачич сподівається, що ця домовленість стане поштовхом для прискорення подальшого процесу.

Так звані керівники "ДНР" та "ЛНР" заявили про початок відведення від лінії зіткнення озброєння калібру менше 100 мм 19 липня.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, глава спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив про "посилене" пересування озброєнь на Донбасі. Він назвав заяву бойовиків про відвід бронетехніки односторонньою.

Читайте також: Українсько-американські навчання підривають Мінські домовленості - Кремль

Підтвердження відводу озброєнь, за словами Хуга, завжди передбачає двосторонній режим контролю.

Після заяви бойовиків про початок відводу важкої техніки, міжнародні спостерігачі зафіксували "більш інтенсивне" переміщення озброєнь на сході України.