Сьогодні Арсеній Яценюк під час робочого візиту у Дніпропетровськ завітав на церемонію одруження молодят, які першими в Україні подали заявку он-лайн на реєстрацію шлюбу. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Разом з главою уряду молодят привітав міністр юстиції Павло Петренко.

Павло з Краматорська та Інна з Маріуполя познайомилися у Львові. З того дня вони не могли жити один без одного.

"Це ще один крок до того, щоби онлайн-сервіси, прості і зрозумілі, без бюрократії, доставлялися для громадян України, щоби людям було простіше жити", - заявив на церемонії Яценюк.

Нагадаємо, що з 20 липня у Київській, Одеській та Дніпропетровській областях стартував проект подання заяв з реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Організатори проекту повідомляли, що тепер подати документи до РАЦСу можна як у звичному паперовому форматі, так і он-лайн, не виходячи з дому.

Для цього Міністерство юстиції запускає спеціальний веб-портал "Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану".

Читайте також: У Києві зареєстрували перший нетрадиційний шлюб

Документи можна посвідчити цифровим підписом або ж обрати зручний для себе час для того, щоб особисто посвідчити папери. Так само на порталі можна обрати час та місце проведення шлюбної церемонії чи записатися на консультацію до спеціаліста.