Нижньогородський державний університет імені Лобачевського відмовив громадянину США Кендріку Вайту в посаді директора створеного університетського центру комерціалізації технологій.

Про це повідомляє газета "Коммерсант".

"Топ-менеджмент університету говорив мені: повертайся із США, ми продовжимо роботу, все буде добре. Немає проблем, я повернувся. Що я можу сказати? Насправді все виявилося не так", - зазначив він.

На початку липня після звільнення професор повернувся із США до Росії і зустрівся з керівництвом вузу. Інвестор і керівництво університету не висловлювали жодних претензій до його роботи. Вайт повідомив, що йому пообіцяли посаду директора Центру комерціалізації технології.

"Однак тепер мені заявляють, що я точно не буду директором", - зазначив він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Також професор не знає, чи продовжить він роботу у вузі, оскільки ректор з ним так і не зустрівся.

Читайте також: Американська компанія IBM розриває співпрацю з Росією

Вайт не розуміє, чому йому відмовили в посаді директора. Це, за його словами, було рішення не університету, а "когось у Москві".

У сюжеті програми "Вести недели" з'явився сюжет, в якому розповідалося про "патріотичний стоп-лист" іноземних громадян. У списку опинився і Вайт. Його звинуватили в тому, що в кабінеті у нього висіли портрети американського "біолога і ботаніка".

Через два дні на сайті вузу з'явився наказ про звільнення професора.