Під час археологічних розкопок староруського поселення у Ярославської області росіяни знайшли підвіски з тризубом.

Незважаючи на те, що російські вчені всіма силами намагаються переписати історію, мовляв, Україна це вигадана країна, починаючи від мови та історії - й до герба, наука вчасно спростовує їхні заяви. Так, днями археологи розкопали рідкісну підвіску 10-11 століть з особистим знаком Рюриковичів. Про це пише Газета.ru.

Знахідка є щитком розміром 2,7Х1,2 см з білого металу з тризубом на лицьовому боці. Вважають, що підвіски належали родичам князя Володимира.

Відзначимо, що розкопки на древньому городищі Клещин були початі ще в 19 столітті, але і досі об'єкт до кінця не досліджений. Его становлення пов'язують з ім'ям Володимира Мономаха, який займався облаштуванням своїх володінь у Північно-східній Русі на початку 12 століття.

Як каже керівник експедиції Микола Макаров, знахідка означає, що "Клещін став одним з центрів княжого управління на 100 років раніше і мав високий статус".

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Читайте також: У Данії відкопали загадкові золоті пружинки (відео)

До речі, знайдений древній медальйон викликав кпини в соцмережах і навіть в закордонній пресі. Наприклад, польський портал kresy24.pl випустив цю новину під назвою "Російські археологи копали, копали і викопали …тризуб".