Росія остаточно відхрестилася від полонених ГРУшників - Олександра Александрова і Євгенія Єрофєєва.

Міністерство Оборони Росії направило офіційний лист, де повідомили, що російські військовослужбовці проходили службу в РФ, але до України приїхали після свого звільнення. Про це пише politolog.net.

Це перший офіційний документ російського військового відомства, який підтверджує, що Александров і Єрофєєв були кадровими військовими.

Нагадаємо, Єрофєєва та Александрова захопили в полон у травні цього року на території Луганської області. Вони виявилися працівниками ГРУ Росії. Про те, що батьківщина від них відмовилася, вони дізналися вже в госпіталі. Полонені російські ГРУшники зараз узяті під особливий контроль. А їх адвокати все ще чекають хоч на одну на відповідь від Міноборони РФ на запитання української сторони.

Читати також: Родичів полонених спецназівців ізолювали від зовнішнього світу

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як раніше заявив член Ради з прав людини при президентові РФ та директор проекту "Громадянин і армія" правозахисник Сергій Крівенко, він відправив до російського Міноборони запит з проханням підтвердити офіційний статус затриманих в Україні сержанта Александрова і капітана Єрофєєва. Відповідь він отримав наступного змісту: вони дійсно проходили військову службу в армії РФ, але "події, пов'язані з їх виїздом з Російської Федерації й перебуванням на території України, сталися після звільнення з військової служби і не пов'язані з її проходженням".