Уряд Російської Федерації має намір розмістити в окупованому Криму ескадрилью дальніх бомбардувальників Ту-22М3.

Про це повідомляють у російському військовому відомстві.

"На даному етапі визнано достатнім розмістити на аеродромі в Криму ескадрилью Ту-22М3. Її бойові можливості дозволять суттєво посилити авіаційне прикриття в акваторії Чорного моря і Причорномор'ї", - сказали у відомстві.

Джерело в російському військовому відомстві також повідомило, що це один із заходів, які приймають у відповідь на розміщення на території Румунії бази американських протиракет.

Відзначимо, що раніше Міноборони Росії в рамках раптової перевірки бойової готовності повідомляло про плани перебазування до Криму десяти ракетоносців Ту-22М3 дальньої авіації, які можуть нести ядерну зброю. Зона досяжності Ту-22М3 і його ракет простягається далеко за межі акваторії Чорного моря.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Не виключено, що надалі угруповання Ту-22М3 в Криму буде збільшена до полку", - повідомив співрозмовник агентства.

Уряд CША в свою чергу висловив стурбованість можливим розміщенням російської ядерної зброї в Криму.

Читайте також: У Росії раптово перевірили бойову готовність ракетних військ

Нагадаємо, що у червні 2015 два літаки цього типу - стратегічні ракетоносці Ту-95МС зазнали катастрофи.

Перший випадок зафіксований 9 червня на військовому аеродромі Українка в Амурській області. Літак викотився за межі злітно-посадочної смуги в ході планових навчально-тренувальних польотів. Двоє членів екіпажу постраждали - один отримав серйозні опіки, а другий загинув.

Другий - в Хабаровському краї. Під час навчально-тренувального польоту стратегічний ракетоносець Ту-95МС зазнав аварії. Екіпаж не постраждав.