Китайська компанія CNPC відкладає підписання контракту з російським монополістом ВАТ "Газпром" щодо газопроводу Алтай (Сила Сибіру-2) на невизначений термін.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

На думку аналітика Ощадбанку CIB Валерія Нестерова попит на газ у Китаї знижується, а з причини падіння цін на нафту для Китаю дешевше зріджений природний газ, наприклад, з Австралії.

Висока ціна, яку "Газпром" пропонує за будівництво Алтаю, не влаштовує представників Китаю. А російська сторона не згодна на відкритий тендер для досягнення прозорої ціни, який хоче оголосити китайська CNPC.

Читайте також: Туркменістан оголосив"Газпром" неплатоспроможним

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, наприкінці червня 2015 року не дочекавшись грошей від Китаю, "Газпром" вирішив будувати "Силу Сибіру" за свій рахунок. Заступник голови правління "Газпром" Андрій Круглов заявив, що компанія при будівництві експортного газопроводу в Китай "Сила Сибіру" впорається власними фінансовими інвестиціями.