За результатами дослідження Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка та Інституту аналізу та прогнозування, київські вибори пройдуть у два етапи. Основними претендентами на перемогу є діючий мер Віталій Кличко (25,8%) та народний депутат Борислав Береза (10,5%).

Судячи із результатів, ймовірно що Кличко і Береза зустрінуться у другому торі виборів. Лідер партії "Батьківщина" Володимир Бондаренко наразі посідає третє місце (9%). На четвертому місці (4%) - Сергій Думчев, який очолює "Рух за реформи" - нову політичну силу, яка потужно набирає обертів. Крім того, 13,7% респондентів взагалі не підуть на вибори, а 18% не визначились із фаворитом.

Соціологи зазанчають, що чимало люде ще не розібралися в решті кандидатів. Тому цілком можливо, що скоро з'являться нові обличчя, яким кияни стануть більше довірятимуть. У лідери може вийти досі маловідома людина, яка має незаплямовану репутацію.

Віталій Кличко у порівнянні з минулим роком втратив половину своїх прихильників. Основними критеріями для виборців цього року є чесність, професіоналізм та рішучість в роботі мера.

Читайте також: В Європі не чекають українських туристів

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Дослідження провели два інститути у рамках проекту "Перезавантаження". У ньому приймали участь 1208 киян віком від 18 років. Інтерв'ю проводились з кожним респондентом індивідуально за місцем проживання.