Давню фортецю у Тустані відтворили. Щоправда, тільки на картинці.

Вчені графічно відновили ранньосередньовічну наскельну фортецю-град, що в Українських Карпатах у Львівській області. Від фортеці ІХ—ХІІІ сторіччя Тустань залишилися лише кам'яні брила. Та як вона виглядала за часів середньовіччя, змогли дізнатися за допомогою сучасних технологій. До роботи підключилися архітектори, які визначили будову оборонного комплекса.

Пам'ятка оборонної архітектури розташована серед лісового масиву і входить до складу Державного історико-культурного заповідника "Тустань".

Читайте також: Російські вчені відкопали старовинний тризуб

Раніше Тустань була волосним центром та митним пунктом на важливому соляному шляху, що вів з Дрогобича до Закарпаття та Західної Європи. Укріплення намагалися багато разів взяти монголо-татарські орди. Та жодного разу їм це не вдалося завдяки розташуванню фортеці.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще