Генеральна прокуратура і Служба безпеки України затримали у Львівській області прокурора.

Як повідомляє Давид Сакварелідзе на своїй сторінці у Facebook, то чиновник попався на хабарі у три тисячі доларів.

"Нещодавно ми отримали інформацію про те, що цей прокурор вже тривалий час вимагав три тисячі за зменшення обсягу обвинувачення у справі, в якому він підтримував державне обвинувачення в суді. До затримання, в ході проведення контролю, було встановлено факт передачі першої частини хабара, після - прокурор провадив тиск і вимагав надати іншу частину суми", - написав радник Генпрокурора.

Він заявив, що проти хабарника порушили кримінальну справу, йому загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати деякі посади на строк від 3 років з конфіскацією майна.

Читайте також: "Діамантових" прокурорів суд залишив за гратами на місяць

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сакварелідзе подякував співробітникам міліції, які провели таку операцію і ще раз нагадав, що хабарникам не місце в структурі державних органів.

"Це затримання - ще один крок на шляху очищення системи прокуратури від хабарників, злочинців і корупціонерів, а також сигнал усім, хто досі не вірить у рішучість наших намірів", - підкреслив він.

Нагадаємо, що 21 липня співробітники прокуратури затримали прокурора одного з відділів прокуратури Київської області за збут наркотиків.